Joniškio rajono savivaldybė
2017 m. spalio 24 d., antradienis
Biudžetinė įstaiga
Joniškio rajono savivaldybės
administracija
Duomenys kaupiami
Juridinių asmenų registre
Kodas 288712070
Livonijos g. 4, 84124 Joniškis
Tel. (8 426) 69 140
Faks. (8 426) 69 143
El. p. savivaldybe@joniskis.lt
 
Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Joniškio ir Mariupolio verslininkų

Joniškio rajono verslininkų asociacijos nariai G. Damalakas, P. Plaksij, H. Mikalkėnas, R. Užkuraitis ir Joniškio rajono savivaldybės mero pavaduotoja V. Aleknavičienė lankėsi Mariupolio mieste (Ukraina). Vienas pagrindinių vizito tikslų – apsikeitimas bendradarbiavimo sutartimis, pasirašytomis  Joniškio verslininkų asociacijos prezidentės Audronės Budreckienės ir Mariupolio Vystymosi fondo generalinio direktoriaus Jurijaus Kampovo, verslo patirties sklaida.

Bendradarbiavimo sutartyje numatyta, kad vietos valdžios atstovai dės visas pastangas, jog abiejų miestų – Joniškio ir Mariupolio verslininkai galėtų bendradarbiauti, keistis patirtimis, plėtoti verslo ryšius ar net tapti verslo partneriais. Į Joniškį verslininkai grįžo su idėjų bagažu.

Laisvalaikio ir pramogų centro „Žilvinas“ savininkas Henrikas Mikalkėnas, grįžęs iš Ukrainos, pasakojo, kad jį Mariupolyje domino kavinių ir restoranų tinklas. Ukrainiečių virtuvė yra originali ir gausi ne tik maisto patiekalų atžvilgiu, bet daug dėmesio skiriama ir į jų patiekimą. Verslininkas pateikė pavyzdį, kaip jam teko ragauti rauginto arbūzo arba kopūsto galvoje patiektus ukrainietiškus barščius. O jų būta įvairių skonių.

H. Mikalkėno teigimu, Ukrainoje dirba profesionalūs maisto technologai. Net karo zonoje – Mariupolyje esančiame restorane dirba maisto technologas iš Italijos. Ir tai yra ne vienas toks pavyzdys. Anksčiau, kol nebuvo kilusių neramumų Mariupolio mieste, vietos televizija transliuodavo laidas, kuriose dėl geriausiojo vardo rungdavosi vietos virtuvės šefai. Jei minėtame mieste suplevėsuos taikos vėliava, tai visko gali būti, kad laisvalaikio ir pramogų centro „Žilvinas“ virtuvės komanda vyks į Mariupolį pasivaržyti dėl geriausiojo virtuvės šefo vardo.

Verslininkas H. Mikalkėnas dalijosi mintimis ir planais apie tai, kad galbūt kitąmet pavyktų į Joniškį pasikvesti maisto technologą iš Ukrainos. „Atvykęs į Joniškį, jis galėtų pasisemti lietuviškos virtuvės subtilybių, o su mūsiškiais pasidalytų savo patirtimi“, – kalbėjo idėjų nepristingantis verslininkas. Jis prisipažino, kad viešėdamas Ukrainoje, gavo pasiūlymą Kijevo miesto centre atidaryti savo restoraną, tačiau kol kas šį pasiūlymą H. Mikalkėnas atidėjo. Jau kurį laiką Ukrainoje verslą sėkmingai vysto Lietuvos įmonė „Kretingos maistas“. Įmonė tiekia maistą mokykloms. Tai vienas sėkmingų verslo pavyzdžių.

Verslininkas G. Damalakas Ukrainoje domėjosi medicina ir žemės ūkiu, verslininką P. Plaksij domino ukrainietiški pašarų gamybos priedai. Kitas verslininkas – R. Užkuraitis domėjosi galimybe užmegzti bendradarbiavmo ryšius su vietos verslininkais ir iš jų į Joniškį atsivežti druskos ir kuro iš saulėgrąžų lukštų ar medienos granulių.

Joniškiečių delegacija, viešėdama Ukrainoje, dalyvavo Zaparožės pasiekimų parodoje „Inco-Forum“. Čia jie sulaukė iš ukrainiečių pasiūlymo pastatyti saulėgražų aliejaus spaudimo gamyklą. Pasiūlymų sulaukta ir iš Ukrainos metalurgijos kombinato. Kaip sakoma, joniškiečių vizitas Ukrainoje buvo rezultatyvus.

Visus kontaktus Joniškio rajono savivaldybės mero pavaduotoja V. Aleknavičienė perdavė Vietos veiklos grupei, viešajai įstaigai Joniškio verslo ir turizmo informacijos centrui. Atsakomasis ukrainiečių vizitas Joniškyje planuojamas dar šių metų gruodžio mėnesį. Jo metu ukrainiečiai susipažins ir įvertins verslo plėtros galimybes.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija

Į viršų      AtgalSpausdinimo versijaFacebook

 
Renginių kalendorius
P A T K Pn Š S
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Spalis
    2017